28
apr

We zijn allen leiders, in eerste instantie van onszelf. Willen we anderen leiden, dan reikt het leiden van ons eigen ‘zelf’ hiervoor een sterke leerschool aan. Vooral als dit kan in een prominent aanwezige doch niet-oordelende omgeving: de natuur. Daar start dan ook de

TOCHT van de LEIDER

Al vele jaren trekken wij – Mieke, Michel en Jeroen – in de zomer een week naar de bergen. Die week samen op pad behoort tot onze mooiste levenservaringen. Telkens komen we energiek, voldaan en herboren terug. Wij zijn vrienden, vak- en (levens)tochtgenoten. Ook dit jaar trekken we er van 16 tot en met 22 augustus weer op uit.

Een week in de bergen om stil te staan bij je eigen leiderschap. Trekkend van hut naar hut, jezelf tegenkomend in de dynamiek van de groep. Ruimte tot zelfreflectie, komen tot diepe dialoog met je zelf en met je tochtgenoten. In een berglandschap: grillig, groots, robuust, onduidelijk, uitdagend, uitnodigend en mooi, net zoals je team, je bedrijf of het leven zelf.

Naamloos

De Tocht: 5 dagen samen op stap, van hut naar hut

5 dagen stappen we doorheen adembenemende bergen, op eigen tempo, in stilte en tegelijk in verbinding. Tijdens de tocht draagt ieder de eigen bagage en het eten voor overdag. Bewuste beleving van de omgeving, van de groep, van jezelf levert ervaringen en inzichten op, en mogelijk stof tot dialoog. De persoonlijke fysieke, mentale en emotionele gewaarwordingen en het maken van keuzes daarin staan centraal.

Wij begeleiden je in je proces van bewustwording en groei door het creëren van kansen tot ervaring (situaties, suggesties en oefeningen), door onze coachende aanwezigheid, door het bieden van feedback, en waar het past door kritische bevraging en uitdaging.
En natuurlijk maken we er tegelijk een prettige zomertijd van, en is er zowel overdag als ’s avonds in de hut tijd om te genieten van het gezelschap en de omgeving.

Inzicht in je leiderschap en een versteviging van je leiderschapsvaardigheden

Wat je uit deze tocht haalt en meeneemt aan nieuwe inzichten, vaardigheden, gedrag rond leiderschap naar je organisatie of bedrijf, hangt sterk af van je eigen focus en de ontwikkelingsdoelstellingen, die je desgevallend met je eigen leidinggevende hebt afgesproken. Ongetwijfeld zet je stappen op volgende terreinen:
– verdiepen van je zelfinzicht in je leiderschap, zowel de kracht als de beperking ervan, en in je verdere ontwikkelingspad – bewuster voelen en weten welk soort leider je wil en kan zijn
– inzicht in je leiderschap t.a.v. anderen, waardoor je effectiever met je team gaat werken op vlak van taak en relatie en meer impact hebt in het samenwerken over teams/afdelingen heen, …
– versteviging van je eigen leiderschapsvaardigheden.

Wij hopen jou mee te mogen vergezellen op deze boeiende tocht!

Mieke, Michel en Jeroen

Download De tocht van de leider 2-pages A5 flyer voor meer praktische informatie en contactgegevens.

De Tocht van de Leider kunnen we uiteraard ook organiseren op maat van een team of groep van leidinggevenden van eenzelfde organisatie.

0 No comments

Geef een reactie